Dostavljamo domaći med i
pčelinje proizvode na području
Splita, Solina i Kaštela

MED

Kako bismo povećali raznovrsnost meda, naše pčele sakupljaju med diljem Dalmacije i Like. Na otocima prevladavaju ružmarin, lavanda, vrijes i planika, na kopnu kadulja i drača, dok Lika obiluje vrijeskom, bagremom, lipom te planinskim livadama koje daju okusom bogat cvjetni med.

CVJETNI PRAH

Cvjetni prah ili pelud praškasta je tvar, odnosno skup peludnih zrnaca koje formiraju prašnjaci na cvjetovima biljaka. Sakupljamo ga u proljeće na otocima Šolti i Čiovu gdje raste bušinac koji uz maslinu daje visoku kvalitetu peluda koja se može prepoznati po jarkonarančastoj boji. Koristi se pri liječenju anemije, za oporavak iscrpljenog organizma, za poboljšanje cirkulacije i jačanje krvnih žila, za povećanje apetita, za regulaciju probavnog sustav i prostate te za brojne druge poremećaje i oboljenja.

PROPOLIS

Propolis je krhka smola ugodnog mirisa i tamnosmeđe boje. Pčela ga sakuplja iz pupoljaka raznih biljaka, koristeći i smolu četinastog drveća. Koristi se u liječenju gnojnih rana, opekotina, žuljeva, infekcija kože, usne šupljine i grla, lakših oblika respiratornih infekcija, spriječava razmnožavanje virusa influence i herpesa, pomaže pri bržem zarastanju čira i oštećene sluznice. Istraživanjima je utvrđeno da je propolis čisti prirodni antibiotik na koji nitko ne postaje otporan niti nastaju ikakve štetne posljedice za organizam.

API MED

Jedan od najboljih načina za ojačati imunitet i preventivno djelovati na organizam konzumacija je mješavine meda, cvjetnog praha i propolisa. Pravilnim doziranjem unosimo u tijelo najkvalitetniji i najprirodniji multivitaminski i mineralni pripravak.

MATIČNA MLIJEČ

Matična mliječ rijetka je i iznimno ljekovita prirodna tvar koja se stvara u mliječnoj žlijezdi pčela radilica. Proizvode je samo mlade pčele radilice, a služi im za othranu matice i ličinki. Kolika je moć matične mliječi, svjedoči njeno višestruko pozitivno djelovanje na ljudski organizam. Bjelančevine u mliječi sastoje se od 20 aminokiselina, a za čovjekov organizam potrebne su 22, što je čini vrijednom životnom namirnicom.

MED U SAĆU

Ovaj pčelinji proizvod sastoji se od meda i saća od voska, a specifičan je po tome što ne postoji nijedan industrijski način da bi se dobio. Nastaje isključivo marljivim radom pčela radilica koje prikupljaju cvjetni nektar i spremaju ga u prirodno skladište meda tzv. sać.