Dostava domaćeg soparnika
originalnog recepta na području Kučina, Solina, Splita, Kaštela i Poljičke Republike

POLJIČKI SOPARNIK

Poljički soparnik je tradicionalno težačko jelo nastalo na području Poljičke Republike. Pripremao se u dane posta dok je danas neizostavan na stolu prilikom svake dalmatinske fešte. Sastoji se od dvije tanke beskvasne kore nadjevene blitvom, kapulom i maslinovim uljem, peče se na kominu tako da se prekrije žarom. Kad je soparnik gotov premaže se uljem i češnjakom.

KUČINSKI SOPARNIK

Kučinski soparnik slatka je verzija poljičkog soparnika. Način pripreme isti je sve do završne faze kada uz maslinovo ulje i češnjak još dodajemo mljevene orahe i grožđice. U našoj ponudi nudimo mogućnost narudžbe pola poljički, pola kučinski.

ŽRNOVAČKI SOPARNIK

Još jedna slatka verzija poljičkog soparnika je žrnovački soparnik. Za razliku od kučinskog soparnika, žrnovački je posut šećerom te nasjeckanim bademima ili orasima.

KAKO NAPRAVITI SOPARNIK

Sve naše znanje i vještina izrade soparnika sakupljeni su u završnom radu najmlađeg člana naše
obitelji koji je uspješno obranjen na veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu na odjelu prehrambene tehnologije 2018. godine.